«محمد فیلی» بازیگر پیشکسوت و توانمند سینما و تلویزیون ایران در گفت و گپ با خبرنگار سینماپرس به چالش عدم ایفای نقش ماندگار و بازی های کم رمق سال های اخیر سینمای ایران پرداخت و تصریح کرد: بازیگران خوبی داریم، اما متأسفانه بیشترشان به فراموشی سپرده شدهاند و دیگر کسی سراغشان نمیرود. در حالی که بخش دیگری از این حرفه بازیگری به طور مافیایی اداره میشود.
وی افزود: پلتفرمهایی که این روزها فعالیت میکنند، مبالغ کلانی به بازیگران میدهند و ورود به آنها برای بسیاری از افراد دشوار است. این گروهها معمولاً به طور مستقل کار میکنند و آزادی بیشتری در انتخاب متن و ساختار دارند. از طرفی، تماشاچیان هم بیشتر به این نوع فیلمها علاقهمند هستند و با پرداخت هزینههای هنگفت، ترجیح میدهند این آثار را تماشا کنند.
بازیگر سریال های «مختارنامه» و «روزی روزگاری» با بیان این مطلب که شرایط موجود باعث ایجاد نوعی سرخوردگی و دلشکستگی در میان هنرمندان قدیمی شده است؛ اظهار داشت: وقتی با آنها صحبت میکنم، احساس میکنند که به آنها توجهی نمیشود. البته امسال کمی توجهات بیشتر شده و برای برخی از این هنرمندان پیشکسوت، حدوداً پنج میلیون تومان هدیه داده شده است. این هدیهها نشاندهنده توجهی است که به هنر و هنرمندان قدیمی میشود، ولی هنوز مشکلات زیادی باقی است.
فیلی همچنین در خصوص اقدامات صورت گرفته در این زمینه بیان کرد: موسسه هنرمندان پیشکسوت که آقای عظیمی سرپرستی آن را بر عهده دارند، تلاش زیادی برای رفاه هنرمندان قدیمی و فراموششده انجام داده است. این موسسه هر سال دو سفر خانوادگی برای این هنرمندان برگزار میکند و برنامههای متنوع دیگری نیز در نظر میگیرد.
وی متذکر شد: امسال، بستههای حمایتی بسیار خوبی برای هنرمندان ارسال شد که شامل مرغ، آجیل، شیرینی و دیگر مواد غذایی ضروری بود. این بستهها به دست هنرمندان پیشکسوت رسید و توانست روحیه آنها را بالا ببرد. هنرمندانی که ممکن است احساس کنند فراموش شدهاند، با دریافت این هدایا احساس میکنند که هنوز کسانی هستند که به فکرشان باشند و این اقدامها تأثیر زیادی در خوشحالی هنرمندان دارد. وی افزود: وقتی آنها در خانوادههایشان از این توجهات صحبت میکنند، حس میکنند که هنوز ارزشمند هستند و در جامعهای که برایشان اهمیت قائل است، حضور دارند. اما همچنان نیاز به حمایتهای بیشتری از سوی دولت وجود دارد.
این هنرمند پیشکسوت همچنین در خصوص لزوم کنشگری بیشتر صندوق اعتباری هنر بیان کرد: موسسه هنرمندان پیشکسوت در حال حاضر بیش از هزار هنرمند را شناسایی کرده و به آنها کمک میکند. امیدوارم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایتهای بیشتری از صندوق اعتباری هنر داشته باشد تا این صندوق بتواند به هنرمندان پیشکسوت در سرتاسر کشور کمک کند.
«محمد فیلی» در پایان گفت و گو خاطرنشان ساخت: هنرمندان پیشکسوت وقتی در سنین بالا احساس میکنند که هنوز فراموش نشدهاند، این تجربه برایشان بسیار لذتبخش است. متأسفانه، بسیاری از هنرمندان برجسته سینما که بیش از پنجاه یا شصت سال فعالیت کردهاند، همچنان بدون هیچ توجهی باقی میمانند.
ارسال نظر